Читај ми!

Британски министар одбране први пут у посети Србији

Министар одбране Велике Британије Бен Волас, који је допутовао у дводневну посету Србији, на одвојеним састанцима разговарао је са председником Александром Вучићем и министром одбране Небојшом Стефановићем.

Министар одбране Небојша Стефановић дочекао је на Војном аеродрому "Пуковник пилот Миленко Павловић" у Батајници министра одбране Велике Британије Бена Воласа.

Пожелео му је добродошлицу и изразио задовољство због прве званичне посете британског министра одбране Србији, саопштило је Министарство одбране.

Након тога одржан је састанак двојице министара, као и разговори двеју делегација у згради Старог Генералштаба.

Стефановић се захвалио министру Воласу што је прихватио његов позив да посети нашу земљу и изразио задовољство што има прилику да буде домаћин прве посете министра одбране Уједињеног Краљевства Републици Србији.

Министри Стефановић и Волас сагласили су се да је данашњи састанак од изузетног значаја за даљи развој билатералних односа у области одбране између Србије и Уједињеног Краљевства, као и унапређење свеукупних односа двеју земаља, истиче се у саопштењу.

Стефановић и Волас ће сутра ујутру положити венце крај спомен-костурнице бранилаца Београда 1914–1918. године и на Војном гробљу Комонвелта, а присуствоваће и Дану високих званица на вежби "Платинасти вук 2021" у бази "Југ" код Бујановца.

На одвојеном састанку са британским министром разговарао је и председник Александар Вучић и том приликом рекао да се нада да ће заједничким залагањем српско-британски односи бити уздигнути на ниво истинског партнерства, какве смо имали као савезници у оба светска рата.