Читај ми!

Лајчак: Дијалог није био лак, али је важно да се догодио

Специјални представник ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак оценио је да дијалог у Бриселу није био лак, али да је важно да се догодио.

"Оба лидера су имала врло отворену и директну размену ставова у вези са оним шта сваки од њих очекује од дијалога. Оно што је важно за Европску унију је да су оба лидера потврдила да нема другог пута за нормализацију односа осим нормализације односа између Косова и Србије", изјавио је Мирослав Лајчак након трилатералног састанка у Бриселу између Београда и Приштине, с европским посредницима.

Лајчак напомиње да су се обе стране обавезале да ће радити на свеобухватној нормализацији односа кроз дијалог и да ће се процес дијалога наставити до краја јула.

"ЕУ, као и грађани Србије и Косова, имају висока очекивања од двојице званичника да ће превазићи наслеђе прошлости и усмерити Косово и Србију ка заједничкој европској будућности", поручио је Лајчак.

Делегацију Београда предводи председник Србије Александар Вучић, а приштинску страну премијер привремених институција Аљбин Курти, док ЕУ представљају шеф дипломатије Жозеп Борељ и специјални представник за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво