Читај ми!

Канцеларија: Дарији Кисић Тепавчевић забрањен улазак на КиМ

Приштинске власти забраниле су вечерас министарки за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарији Kисић Тепавчевић да посети Kосово и Метохију, иако је најава за посету послата на време и у складу са свим процедурама, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

Проф. др Kисић Тепавчевић је у склопу својих редовних активности требало да сутра и прекосутра, као професор Медицинског факултета Приштинског универзитета са привременим седиштем у Kосовској Митровици, на Kатедри за епидемиологију, одржи испит студентима треће године, наводи се у саопштењу.

Истиче се да је проф. Кисић Тепавчевић долазак на Kосово и Метохију најавила у својству професора, а не у својству министра.

"Међутим, власти у Приштини вечерас су без икаквог образложења или разлога, преко приштинског официра за везу, одбиле да проф. Kисић Тепавчевић дозволе сутрашњу посету, којој Приштина на овај начин брутално спречава одлазак на посао", саопштава Канцеларија.

Истовремено, додају, без образложења је одбијена и молба групе од 39 ходочасника из централне Србије, који су за предстојећи викенд желели да обиђу више светиња на Kосову и Метохији.

"По среди је наставак бруталног кршења постигнутих споразума о слободи кретања и споразума о посетама договорених и потписаних у Бриселу између Београда и Приштине. Скандалозном политиком забрана и баријера Приштина по ко зна који пут демонстрира своје антицивилизацијско опредељење и јасно ставља до знања да се противи свему српском", наводи се у саопштењу Канцеларије.

Очигледно је, наглашавају, да приштински политичари на челу са Аљбином Kуртијем немају ваљану аргументацију са којом би дошли за преговарачки сто у Бриселу следеће недеље, па се сада служе оваквим потезима који директно поткопавају дијалог.

"Европска унија као гарант потписаних споразума и посредник у дијалогу не сме остати нема на овакве једностране потезе Приштине и очекујем њихову јасну реакцију", наводи се у саопштењу Канцеларије које потписује директор Петар Петковић.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво