Читај ми!

Османи: Припремамо се за дијалог, циљ је признавање у постојећим границама

Председница привремених институција у Приштини Вјоса Османи изјавила је да се припремају за дијалог са Београдом 15. јуна у Бриселу и да им је циљ постизање договора "ради узајамног признавања у постојећим границама".

"Косово је спремно како би допринело постизању коначног споразума који има за циљ узајамно признавање унутар тренутних граница и заснованог на проглашењу независности и уставу", рекла је Вљоса Османи током дисукусије коју је организовао Атлантски савет.

За Османијеву, како је навела, важан је проблем несталих особа.

"Потрудићемо се у том погледу. Србија да отвори архиве и покаже где се нестали. Породице очекују своју децу. Наравно да више не можемо да причамо о регистрацијама аутомобила. Људи треба да се врате. Када се људи врате, може се отворити друго поглавље, трговина, регистрације и друга питања, уклањање баријера", навела је Османијева.

Сматра "да је време да се Београд дистанцира од режима Слободана Милошевића" и да "постоји предуслов за мир, а то је правда", преносе медији у Приштини.

"Нико на Косову не тражи освету, ми једноставно тражимо правду. То су питања која ћ бити јасно обрађена у дијалогу. Сваки пут када говорим о тим злочинима, јасно кажем да их је починио Милошевићев режим, време је да Србија направи разлику и напусти тај режим", навела је Османијева.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво