Цветковићев кабинет

Нова Влада имаће четири потпредседника и 24 министарска ресора. Дачић, Ђелић, Динкић и Кркобабић потпредседници. Нову Владу Србије Скупштина ће бирати у понедељак.

Пошто су посланици у петак усвојили Законе о Влади и министарствима, испунили су се услови за избор нове Владе.

Мандатар Мирко Цветковић у експозеу предложиће посланицима свој кабинет и програм Владе.

Према досадашњим информацијама, заменик премијера и први потпредседник Владе који ће водити и ресор полиције биће лидер Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић.

Потпредседници Владе биће и функционер Демократске странке Божидар Ђелић, лидер Г17 плус Млађан Динкић и председник Партије уједињених пензионера Србије Јован Кркобабић.

Када је реч о министарским функцијама, за сада је само коалиција социјалиста, ПУПС-а и Јединствене Србије званично потврдила своје кандидате.

Највише ресора добиће Демократска странка.

Нови-стари потпредседник Владе Божидар Ђелић видиће министарство науке и технолошког развоја, а Динкић економију и регионални развој.

На челу министарства спољних послова и одбране остају функционери ДС-а Вук Јеремић и Драган Шутановац, преноси агенција Бета.

Према незваничним информацијама, Министарство финансија ће водити садашња вицегувернерка Народне банке Србије Диана Драгутиновић, а Министарство правде досадашња помоћница министра Снежана Маловић (ДС).

За пољопривреду, шумарство и водопривреду биће задужен досадашњи министар екологије Саша Драгин (ДС), за инфрастуктуру Милутин Мркоњић (СПС), а трговину и услуге Слободан Милосављевић (ДС), актуелни министар пољопривреде.

На челу Министарства за државну управу и локалну самоуправу остаје Милан Марковић (ДС), а на челу Министарства здравља Томица Милосављевић (Г17 плус), коме ће ово бити четврти мандат.

Неће бити промена ни у Министарству за омладину и спорт, које ће наставити да води Снежана Самарџић Марковић (Г17 плус).

Лидер Санџачке демократске партије Расим Љајић остаје на челу Министарства за рад и социјалну политику, док ће Петар Шкундрић (СПС) бити именован за министра рударства и енергетике.

Министар просвете биће Жарко Обрадовић (СПС), телекомуникација и информатичког друштва Јасна Матић (Г17 плус), културе Небојша Брадић (Г17 плус), а животне средине и просторног планирања Оливер Дулић (ДС).

Према незваничним информацијама, министар за Косово и Метохију биће Горан Богдановић (ДС), за људска и мањинска права Светозар Чиплић, а министар за дијаспору Срђан Срећковић (СПО).

Функционер Г17 плус Верица Калановић водиће Министарство за национални инвестициони план.

РТС сазнаје да ће на челу министарства вера бити Богољуб Шијаковић.

Влада ће имати и једног министра без портфеља, а то ће бити представник Бошњака Сулејман Угљанин, досадашњи председник Општине Нови Пазар.

Повезане вести:

Скупштина о влади у понедељак

Завршена расправа о влади

Закони усвојени, влада у понедељак

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара