Читај ми!

Ораховац, на кући расељеног Србина графити који величају "велику Албанију"

На кући расељеног Србина у општини Ораховац, у којој тренутно живи млади брачни пар Витошевић, освануо je графит са исписаном поруком која велича такозвану "велику Албанију" и независност самопроглашеног, такозваног Косова.

Фасада куће, која се налази преко пута вртића, у који иду деца, ишарана је порукама на енглеском "big Albania" и "Kosovo is Kosovo 17. 2. 2008".

У саопштењу директора Канцеларије за КиМ Петра Петковића оцењује се да се тим опасним видом застрашивања и глорификовања једне творевине у којој нема места за Србе, нашем народу јужно од Ибра шаље недвосмислена порука да на својим вековним огњиштима нису добродошли.

Како се истиче у саопштењу, политика застрашивања, претњи, уцена, физичких напада, свакодневно је присутна у српским срединама на Косову и Метохији, а само од почетка године, за првих пет месеци, забележено је 55 различитих инцидената у којима су мете били Срби, њихова имовина, цркве, па чак и деца.

"То је реалност са којом мора да буде упозната и међународна јавност, јер је недопустиво да једна етничка заједница у својим домовима и на кућним праговима готово свакодневно буде изложена прогону, нападима и застрашивањима".

У саопштењу се истиче да ће о овом, али и свим другим инцидентима, директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић у директном разговору обавестити и посредника у дијалогу Мирослава Лајчака, као и специјалног изасланика САД Метјуа Палмера, али и остале међународне представнике на КиМ, чија је мисија, мандат и дужност да осигурају безбедност српског народа и миран суживот у покрајини.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво