Читај ми!

Главни одбор СНС-а констатовао оставку Небојше Стефановића на место председника Градског одбора

Потпредседник СНС-a Милош Вучевић изјавио је да је на седници Главног одбора странке констатована оставка Небојше Стефановића на место шефа београдских напредњака, а да се није расправљало о оставкама и сменама било кога у извршној власти.

"Не само Небојше Стефановића, него било кога. То није била тема. О оставкама се не расправља, оставка је лични чин и она је прихваћена. Није се улазило у мотиве и разлоге оставке било кога, конкретно у овом случају Стефановића", рекао је Вучевић одговарајући на питања новинара да ли је на седници ГО било речи о сменама или оставкама у извршној власти.

По питању извршне власти, није ни разговарано, само је констатовано да је Стефановић поднео неопозиву оставку на место председника Градског одбора СНС у Београду, напоменуо је Вучевић.

На питање да ли треба очекивати још неке оставке или смене, Вучевић је рекао да не може да нагађа, јер, понавља, никакве смене данас нису биле на дневном реду.

Подсетио је да је акценат био на уједњињењу са СПАС-ом.

Вучевић је истакао да је врло важна политичка декларација која дефинише заједничке циљеве СНС и СПАС за наредни период.

"То је мање медијски интереснатно, али је за нас то политичка окосница, како ћемо се односити по најважнијим питањима и изазовима за Србију и грађане", рекао је Вучевић.

Како каже, следи Конгрес странке у октобру, бираће се ново руководство, а природно је да ће долазити до промена, које, каже, не значе и смене, већ после четири године страначког руководства, природно је да шансу добију неки нови људи.

"Конкретније од овога не могу да кажем, не зато што не желим, него зашто што нема још увек", рекао је Вучевић.

Додао је да ће се до Конгреса странке спровести унутарстраначки избори на локалном нивоу, а затим на Конресу, после којег ће бити припрема за изборе.

Да ли ће на Конгресу бити речи о одговорности страначких функционера које је данас Вучић критиковао, Вучевић је рекао да ће та тема, кад год буде кандидована, бити актуелна.

"Не могу да вам кажем појединачну расправу на седници, било је и различитих ставова, није све унисоно, осим у оном делу да сви желе да СНС буде још снажнија због грађана", рекао је Вучевић.

Додао је да је поносан на чланство у странци, јер СНС за разлику о других, отворено прича и о проблемима, и уз све те проблеме и мањкавости СНС је, каже, најјача странка у Србији, која је донела препород.

"Кажемо ако неко није добро радио, како то да променимо, али није био данас никакав лов на вештице, нити се било ко уплашио да разговара о било чијој одговорности, али постоје процедуре и страначки органи", рекао је Вучевић.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво