Читај ми!

Курти писао Сави Јањићу, изразио жељу да посети манастир Високи Дечани

Косовски премијер Аљбин Курти послао је писмо игуману манастира Високи Дечани Сави Јањићу, и изразио жељу да наредних дана посети манастир, објавио је министар културе у косовској влади Хајрулах Чеку. Курти у писму, међутим, упадљиво изоставља и званично име Српске православне цркве и пише само о "православним манастирима".

Хајрулах Чеку каже, да чекају на одговор о посети, како би разговарали о практичним детаљима, преносе медији у Приштини.

Чеку додаје да је Курти у писму "поновио посвећеност владе за заштиту православних цркава".

"Влада Косова је максимално посвећена заштити целокупне културне баштине, а посебно православних цркава. Дијалог са православним свештенством на Косову једини је пут ка трајном решењу", навео је Чеку, а преносе приштински медији.

Најава да је Курти заинтересован да посети Високе Дечане, долази неколико дана након што је са Вјосом Османи, упутио писмо Унеску од чијих званичника траже уклањање манастира Српске православне цркве на Косову и Метохији, међу њима и Високих Дечана, са листе угрожених и да се одговорност за њих пренесе са Београда на Приштину.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво