Читај ми!

Брнабићева са председавајућом ОЕБС-а Ан Линде o наставку европских интеграција Србије

Председница Владе Србије Ана Брнабић разговарала је са председавајућом Организацији за европску безбедност и сарадњу и министарком спољних послова Краљевине Шведске Ан Линде о приоритетима шведског председавања ОЕБС-а и наставку европских интеграција Србије, владавини права, медијским слободама и борби против организованог криминала.

На састанку, којем су присуствале и министарка правде Маја Поповић и министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић, Ан Линде је истакла да је Србија постигла напредак у реформама, али да је и даље неопходно радити на њиховој даљој имплементацији.

На том путу, Србија има апсолутну подршку организације којом председава, нагласила је Линде.

Премијерка Брнабић истакла је подршку приоритетима шведског председавања ОЕБС-ом. Говорећи о реформским процесима, пренела је личну посвећеност у раду на пољу слободе медија и безбедности новинара и нагласила да је грађење међусобног поверења циљ који је могуће достићи.

Говорећи о уставним променама, премијерка је саговорници пренела да су Уставни амандмани у скупштинској процедури, а да се завршетак читавог процеса, који је подразумевао и широку јавну расправу, уз претходно уважене примедбе Венецијанске комисије, очекује до краја године.

Када је реч о европским интеграцијама, премијерка Брнабић замолила је за подршку Шведске за отварање кластера у преговарачком процесу. То би био добар сигнал за грађане Србије, када је реч о приступању Европској унији, истакла је премијерка.

Линде је указала да је Србија добро одреаговала на изазове током пандемије корона вируса и похвалила донацију вакцина земљама у региону.

Саговорница премијерке Брнабић је додала да је Шведска инвеститор који у Србији све више улаже, да су билатерални односи добри и да, такође, подржава дијалог Београда са Приштином уз посредство ЕУ.

петак, 20. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи