Читај ми!

Двадесет година канцеларије Савета Европе у Србији

Канцеларија Савета Европе у Београду обележила је 20 година рада у Србији промоцијом једнакости. На скупу су истакнути напори Србије у промовисању једнакости и различитости заснованих на стандардима Савета Европе.

Канцеларија Савета Европе у Београду доследно је посвећена људским правима, важним за развој свих друштава, указује министарка за људска и мањинска права и друштвени дијалог. Очекује да ће та Канцеларија и убудуће бити подршка дијалогу и каже да је тешко превазићи дискриминацију.

"Зашто је толико тешко укинути дискириминацију, смањити говор мржње, обезбедити религијске верске и слободе говора? Зашто је толико тешко и проблематично омогућити да владавина права обоји све институције и да људска права постану кулутура по којој се понашају грађани и грађанке? Зато што је то у природи људских бића", рекла је Гордана Чомић, министарка за људска и мањинска права и друштвени дијалог.

Тобијас Флесенкемпер, шеф мисије Савета Европе у Београду, истиче да је стратешки циљ Савета Европе да се обезбеди права и истинска равноправност за све у друштву. "Ми то можемо да омогућимо како законом тако и деловањем", додаје флесенкемпер.

Председник Парламента уз честитку на јубилеју подсећа да је Савет Европе, преко своје мисије у Србији пружао подршку Србији у јачању заштите људских права, права националних мањина и неговању различитости у најширем смислу.

"Србија је данас много боља од Србије пре 20 година'. Као што је била наша обавеза као чланица СЕ прихватили смо и примењујемо сва темељна документа на којима почива наша организација, почев од Конвенције за заштиту људских права и основних слобода, Конвенције за заштиту националних мањина", напомиње председник Скупштине Ивица Дачић.

Паралелно са симпозијом, у Пленуму пред посланицима и два предлога закона, која се односе управо на подизање свести о једнакости - родној равноправности и забрани дискриминације.

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара