Читај ми!

Teпић о случају "Палма": Очекујем да се укључи и Тужилаштво за организовани криминал

Потпредседица Странке слободе и правде Мариника Тепић рекла је, након давања исказа у Вишем јавном тужилаштву Краљеву поводом случаја “Палма“, да је задовољна поступањем тужитељке, додајући да очекује да се у случај укључи и Тужилаштво за организовани криминал.

Мариника Тепић је рекла да је давање исказа у Краљеву трајало готово двоструко дуже од давања исказа у јагодинској полицији, али је, каже, вредело због изузетно конструктивног и доброг приступа тужитељке .

"Био је то приступ, не само пун разумевања за тему организоване проституције и педофилије за које као првоосумњиченог видимо Драгана Марковића Палму, народног посланика и председника Скупштине Јагодине, већ и са исказивањем изузетне осетљивости када је реч жртвама и сведоцима", истакла је Тепићева.

Додала је да је данас изнела много више детаља него у исказу јагодинској полицији.

"Оставила сам отворену сумњу на јагодинску полицију на коју су сви до сада позивани сведоци прво били усмерени, а у записник је изричито унето да жртве, нарочито из Јагодине и очевици из приватног града Драгана Марковића Палме не желе да на овај начин своју главу стављају на пањ власнику тог града", казала је Тепић, додајући да је "јагодинска полиција годинама знала шта се дешава и о чему се ради, а окретала је главу на другу страну".

Мариника Тепић навела је и да је добила обећање тужитељке да ће учинити све да се у овај поступак укључи Тужилаштво за организовани криминал (ТОК) у Београду, јер би то, како је оценила, дало веће или максималне гаранције очевицима, а и нарочито жртвама.

"ТОК на заиста специфичан начин поступа према свима који су укључени у овако тешка и монструозна кривична дела. С друге стране, то би охрабрило и саме жртве и очевице да се охрабре да пред државом, у коју углавном сада сумњају, могу да изнесу твоја језива искуства", казала је Тепићева.

Појаснила је да се овај предмет сада налази у предистражном поступку и да није више на нивоу прикупљања обавештења да случај преузме ТОК.

На ове изјаве Тепићеве реаговао је и Драган Марковић Палма, наводећи да би, што се њега тиче, "случај могли да преузму и ЦИА и КГБ"

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво