Читај ми!

Брнабићева на форуму "Делфи", састала се са председницом Грчке

Премијерка Србије Ана Брнабић састала се у Атини са председницом Грчке Катерином Сакеларопоулоу и захвалила јој на подршци коју та земља пружа Србији на ЕУ путу, на заговарању проширења и истакла да та подршка Грчке много значи Србији, јер су ервопске интеграције важан предуслов дугорочне стабилности. Премијерка је најавила је да ће Србија и Грчка следеће недеље потписати споразум о укидању роминга.

Премијерка је председници Грчке пренела поздраве председника Србије Александра Вучића.

Брнабић је председници честитала јубилеј Грчке, будући да та земља ове године обележава 200 година од ослободилачког рата од Отоманске власти 1821. године, али и на томе што је Сакеларопоулоу прва земља председница Грчке у историји.

"Увек се радујем као премијерка Србије када овде имам састанке, заједничким пројектима, јер је Грчка један од највећих партнера Србије, политички и економски, а два народа везују братска осећања", рекла је Брнабић.

Пожелевши добродошлицу премијерки Србије, председница Грчке јој се захвалила на учешћу у прослави великог јубилеја, што, како је истакла, показује изузетне односе земаља и историјске везе наших народа.

"Верујем да ће после пандемије односи земаља да ојачају о развију се још више", рекла је Сакеларопоулоу.

Она је напоменула да је Грчка заинтересована за развој стратешких односа са Србијом у свим секторима.

"Од суштинског је значаја перспектива даљег ширења ЕУ на Западни Балкан. Од Самита у Солуну 2003.године то је стратешки циљ Грчке. То је једини пут за безбедност, стабилност и развој региона. Грчка подржава европску перспективу Србије и помоћи ће у свему што може", рекла је Сакеларопоулоу.

Премијерка Србије у Атини  учествује на Економском форуму "Делфи", а на почетку боравка у главном граду Грчке састала се са грчким премијером Киријакосом Мицотакисом.

Брнабићева се, на маргинама Економског форума, састала са премијером Црне Горе Здравком Кривокапићем.

Пре званичног сусрета са Кривокапићем, Брнабић је у паузи Форума накратко поразговарала са премијером Северне Македоније Зораном Заевим, бившим грчким премијером Алексисом Ципрасом, а придружио им се и председник црногорске владе.

Шести економски форум "Делфи" одржава се од 10. до 15. маја, у хибридној форми.

Покровитељ Форума је председница Грчке, а одвија се кроз седам дискусионих тема, у више од 350 сесија.

петак, 29. март 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво