Читај ми!

У Прешеву нова општинска власт, али без представника Срба

Већину чини коалиција четири албанске странке са 22 од укупно 38 одборника. До промене је дошло након изгласавања неповерења председнику општине, увођења привремених мера и ванредних локалних избора.

Досадашња опозиција је формирала власт у Прешеву. Председница општине је Ардита Синани из Партије за демократско деловање, која је ту функцију обављала и у привременим органима, а њен заменик Рагми Мустафа из Демократске партије Албанаца.

"Приоритети су решавање свих проблема грађана општине Прешево, на пример водоснабдевање, социо-економски проблеми, запошљавање. Влада Србије треба да има другачији утицај за Албанце са југа Србије", каже Ардита Синани, председница општине Прешево.

Рагми Мустафа, заменик председника општине Прешево каже да су предност за функцију председника дали Ардити Синани из ПДД на којој ће бити две године.

"Након две године бићу кандидат ја за председника општине Прешево. То значи да је ово компромисно решење да би превазишли све потешкоће око преговора за руковођење локалном самоуправом", рекао је Мустафа.

Српска коалиција није добила могућност да учествује у власти иако је претходних пет година била део ње.

"Мислим да ни њима, ни нама, није у интересу да Срби не буду у власти, шта ће даље бити не знам. Што се тиче нас Срба ми ћемо вероватно добити помоћ ако нам они не ураде нешто за српска насеља", каже Бранислав Трајковић, представник коалиције Срба у Прешеву.

На ванредним изборима пре месец и по грађани су поверење дали Алтернативи за промене која је била на власти. Председнику Шћиприму Арифију, за пет година, два пута је у Скупштини изгласавано неповерење.

Од досадашњег председника општине Прешево Шћиприма Арифија нисмо могли да добијемо изјаву. Како нам је у његовом кабинету речено, он је ван Прешева.

среда, 01. мај 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво