Читај ми!

Угрожена кућа породице Миљковић у Липљану, комшија Албанац гради зграду

У Липљану, општини у централном делу Косова и Метохије, преостало је неколико стотина Срба. Жале се на свакодневне услове живота, а члановима породице Миљковић је ових дана посебно тешко, јер је инвеститор Албанац кренуо у градњу објекта уз њихове стамбене и помоћне објекте.

Углавном су опстали на имањима око две православне цркве. Међу преосталим Србима и породица Миљковић. Остала је да живи у објектима наслеђеним од предака. Ионако трошне куће сада су уздрмане. Уз њихово имање, на мање од метар, албански инвеститор кренуо је у градњу вишеспратнице.

Власница Душанка Миљковић каже да су само вдели када је почео да ради, али када је кренуо  са наше стране онда смо реаговали и тражили помоћ.

"Звао сам јуче инпектора, он је дошао са полицијом и рекли су да се радови обуставе и да се стави потпорни зид да се не сруши гаража, међутим када је отишла инспекција и полиција они су одмах кренули да копају даље", навео је власник Ненад Миљковић.

Данас радова уз кућу Миљовића није било. На градилишту смо затекли инвеститора. Тврди да има све потребне дозволе.

"Што се тиче њихове забринутости, ми смо предузели мере, градићемо зид од бетона. Један део, шупа и гаража су наша имовина, верујем да ће комшија да ангажује геометра тако да ћемо и то да средимо. Што се тиче дистанце све је у реду", рекао је Хекуран Зани.

Момчило Миљковић каже да хоће силом да узурпирају његово имање и хоће да га натерају да прода по јефтинијој цени.

Миљковићи међутим нису спокојни како им поручује инвеститор. Консултовали и правнике.

"Поред тога што прети клизиште породици Миљковић постоји један вид негативне мисије, ако зграда буде висока, они неће имати светлост, тако да је то свакако противно закону. Ово је стварно неморално", рекла је правница Тамара Рашић.

Намера инвеститора је да када сагради подрумске просторије, подигне стамбену зграду од осам спратова, са 40-ак станова.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи