Читај ми!

Нова странка: Хитна смена директора и одговорних уредника РТС-а због љотићевских корачница

Нова странка саопштила је да захтева хитну смену директора јавног сервиса и одговорних уредника програма емитованог поводом обележавања Дана победе над фашизмом, као и званично извињење јавног сервиса свим грађанима Србије због тога што је, како се наводи, Радио-телевизија Србије током тог програма емитовала чак шест љотићевских корачница.

У Новој странци оцењују да је "необјашњивом уређивачком политиком Радио-телевизије Србије (РТС), дан који би требало да служи као пример прошлим и будућим генерацијама да негују и чувају антифашистичко наслеђе, претворен у бедан покушај ревизије историје и директну увреду за све жртве ратних страхота".

Сматрају да је, "без обзира на то да ли је у питању незнање или свесна намера челних људи јавног сервиса, очито на делу својеврсна мантра која се понавља годинама, чији је циљ коренита измена историјских чињеница и вредности које смо сви из њих морали да научимо и примењујемо".

"Са друге стране, песме које славе слуге фашиста и народних издајника, газећи по народним херојима који су животе дали борећи се против окупатора, сведоче о потпуном посрнућу РТС, о чијем непрофесионалном раду на свим програмским нивоима Нова странка упозорава годинама уназад", истиче се у саопштењу.

Наводе да "овакви пропусти, уколико су они у питању, или још горе - свесни потези, никако не доприносе дубоком наклону борцима за слободу, као ни правилном усмерењу будућих генерација на пут поштовања антифашистичких вредности".

уторак, 19. март 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво