Читај ми!

Фон дер Лајенова писала Вучићу: Модернизација пруге од Београда до Северне Македоније важна прекретница у будућим односима

Председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен упутила је писмо председнику Србије Александру Вучићу у којем му се захваљује на "продуктивном састанку у Бриселу 26. априла", сазнаје ексклузивно "Блиц".

У писму наглашава да се посебно радује сарадњи на великом пројекту модернизације железничке пруге Београд-Ниш-Прешево на граници Србије са Северном Македонијом.

Како се наводи у писму у које је Блиц имао увид, фон дер Лајенова истиче да је поменути пројекат "огроман помак и важна прекретница у нашим будућим односима", те додаје да је срећна што се овај пројекат налази у Економском и инвестиционом плану за Западни Балкан, који је Европска комисија усвојила прошле јесени.

Председница Европске комисије додаје да "Комисија већ ради пуном паром на реализацији пројекта".

На крају писма које је упутила председнику Србије, Урсула фон дер Лајен инсистира на што бржој и ближој сарадњи с Вучићем, а све како би пројекат модернизације железнице био што ефикаснији, преноси Блиц.

уторак, 19. март 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво