Читај ми!

Поповић: Харадинај прети на Васкрс

Најновија претња Рамуша Харадинија уједињењем са Албанијом још једном је на видело изнела колико је дубоко непоштовање албанске политичке врхушке у Приштини према суграђанима српске националности уочи највећег хришћанског празника Васкрса, упозорио је помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију Игор Поповић.

"Претње те врсте, које увек између редова носе и наговештај насиља, Србији и Србима су овога пута упућене уочи највећег хришћанског празника Васкрса, када сви хришћани једни другима и својим комшијама друге вере упућују поруке мира и толеранције", истакао је у саопштењу Игор Поповић.

Нагласио је да је Косово и Метохија саставни део Републике Србије, и по Уставу и по међународном праву, а  да је, једини разуман начин да се све несугласице у вези с тим питањем реше дијалог.

"Хришћани су у данима васкршњих празника додатно толерантни и спремни да праштају, међутим  нико не би смео да то злоупотребљава тако што ће се Србији и српском народу обраћати на дрзак и претећи начин", указао је Поповић.

Позвао је политичаре у Приштини да се, како је рекао "окану претњи, и да покажу елементарну одговорност и према свим житељима Косова и Метохоје и према региону, тако што ће коначно прерасти ратоборну реторику с краја прошлог века, и показати да су, осим што су способни да непрестано праве проблеме, кадри и да проблеме решавају на мирољубив и цивилизован начин".

понедељак, 23. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи