Читај ми!

Посланици ЕП: Жалимо због странака које су против страних посредника

Представници Европског парламента у међупартијском дијалогу у Србији изразили су жаљење због става појединих политичких партија у Србији које су против "европског пута земље" и учешћа представника институција ЕУ у другој фази страначког дијалога у Србији.

"Ми жалимо због оваквог става и наглашавамо да је међупартијски дијалог заснован на посвећености, вољи и способности учесника да постигну консензус ради побољшања политичке климе уочи следећих избора", наводи се у заједничком саопштењу које су потписали Тања Фајон, Владимир Билчик, Едуард Kукан и Kнут Флекенштајн.

Посредници Европског парламента у Међупартијском дијалогу у Србији наводе да их је председник Скупштине Србије Ивица Дачић обавестио о плановима за одржавање одвојених консултација са оним странкама које се противе учешћу представника институција ЕУ на састанцима.

Додају да тренутно "није јасно како ће се резултати тих састанка одразити на сам међупартијски дијалог" који организују Скупштина Србије и Европски парламент.

"Сви конструктивни и реални предлози који имају за циљ унапређење демократске културе међу политичким странкама и којима је циљ побољшање тренутне ситуације с обзиром на европску дестинацију Србије, добродошли су", наводи се у саопштењу.

У том смислу европски посланици кажу да очекују да их председник Народне скупштине Ивица Дачић на следећем заједничком састанку предвиђеном за 7. мај, извести о последњим информацијма у вези с наставком међустраначког дијалога у Србији.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи