Читај ми!

Вучић са Годфријем: Јачање сарадње са САД један од спољнополитичких приоритета за Србију

Председник Србије Александар Вучић, у разговору са амбасадором САД Ентонијем Годфријем, истакао је да је договор о нормализацији економских односа постигнут у Вашингтону комплементаран са активностима ЕУ и корак у правцу нормализације односа Београда и Приштине. Председник је изразио захвалност на континуираној подршци Вашингтона на путу пуноправног чланства Србије у ЕУ, који представља један од њених приоритетних спољнополитичких циљева.

Председник Вучић је истакао да је Србија увек спремна за отворен дијалог са Приштином, наводи се у саопштењу Канцеларије за сарадњу са медијима.

Вучић је изразио захвалност на континуираној подршци Вашингтона на путу пуноправног чланства Србије у ЕУ, који представља један од њених приоритетних спољнополитичких циљева.

"Од великог значаја нам je америчка подршка у процесу евроинтеграција наше земље. САД би могле да сугеришу својим европским партнерима да је напредак Западног Балкана у области европских интеграција неопходан, пре свега због могућности да и саме земље кандидати у одређеном тренутку осете замор од константног одсуства напретка. Реформа наших друштава је сама по себи циљ, али исход, такође, мора бити известан и јасан", нагласио је председник Вучић.

Истакао је да је јачање сарадње са САД један од спољнополитичких приоритета за Србију и да верује да је жеља за чвршћим везама обострана.

Стога је нагласио да би чешће посете на високом нивоу потврдиле такву опредељеност двеју земаља и у исто време изразио наду да би амерички председник могао да посети нашу земљу, наводи се у саопштењу.

Председник Вучић и амбасадор Годфри су се сагласили да је потребно више пројеката од обостраног интереса и, с тим у вези, нагласили значај ангажовања регионалне канцеларије Међународне развојне финансијске корпорације ДФЦ у Београду.