Читај ми!

Међустраначки дијалог без странаца, присуствује Вучић

У Народној скупштини одржава се међустраначки дијалог без присуства странаца, а учествовао је и председник Србије и Српске напредне странке Александар Вучић, који је после три сата отишао због обавеза. Састанак је затворен за јавност.

На састанку су представници владајуће коалиције - СНС, из СПС-а Ђорђе Милићевић и Жарко Обрадовић, председник Покрета социјалиста Александар Вулин, ПУПС, ЈС, Председник СПАС Александар Шапић, а ту су и представници Странке правде и помирења Муамер Зукорлић и из СВМ-а Елвира Ковач.

 

На позив председника Скупштине Ивице Дачића, председник Србије Александар Вучић присуствовао је почетку разговора са представницима политичких партија. Он је напустио састанак пре завршетка због обавеза о чему су на почетку обавештени учесници.

Присуствују и представници опозиционих странака и покрета – Чедомир Јовановић, лидер ЛДП-а, лидер Покрета Двери Бошко Обрадовић, Милица Стаменковски из Покрета Заветници, заменик председника Српске радикалне странке Александар Шешељ, председник ДСС-а Милош Јовановић, председник ПОКС-а Жика Гојковић.

Лидер Покрета Доста је било Саша Радуловић је такође изашао из сале пре завршетка састанка. 

Председник парламента Ивица Дачић, под чијим се покровитељством одржава међустраначки дијалог, раније је најавио да ће учествовати 26 странака и да ће бити затворен за јавност.

За ову прилику у малој сали Скупштине на сваком месту постављени су микрофони како би све странке могле да се обрате без изласка за говорницу.

Према информацијама Танјуга, свака странка ће имати десетак минута, а састанак ће бити затворен за јавност.

Ивица Дачић раније је рекао да је на састанак позвао странке које не желе посредовање европарламентараца, затим оне које желе да учествују на оба дијалога, као и председника Србије и највеће странке Александра Вучића.

Има и странака које су најавиле да желе да учествују на састанку без странаца, али и које су истакле да ће се одазвати позиву уколико га добију од европарламентараца. 

Европска "четворка" коју чине европосланици Тања Фајон, Владимир Билчик, као и бивши европарламентарци Едуард Kукан и Kнут Флекенштајн завршила је онлајн консултације са посланичким групама у Скупштини Србије поводом одржавања међустраначког дијалога.

Детаљи о међустраначком дијалогу уз присуство посредника из Европског парламента требало би да буду познати 7. маја.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво