Читај ми!

Посланици питали о малој матури и истрази против нарко-клана

Посланици су почетак седнице искористили за постављање посланичких питања, међу којима и она о малој матури и истрази против нарко-кланова.

Шеф посланичке групе Социјалистичке партије Србије Ђорђе Милићевић питао је министра просвете Бранка Ружића, какав је став министарства у вези са обимом и садржајем градива за малу матуре која је обавезна по закону.

Милићевић је у дану за постављање посланичких питања рекао да постоје апели да треба да се укине завршни тест, додајућида нема разлога за то и да осмаци имају довољно времена да се припреме.

Посланик Српске напредне странке Владимир Маринковић рекао је да свака посета председника Србије некој страној земљи, у овом случају Бриселу, резултира тиме да Србија има велику корист.

"Читав низ састанака у Бриселу са највишим званицнима ЕУ је резултирао тиме да ће се у Србији градити пруга Београд-Ниш-Скопље. То је улагање од 700 милиона евра", рекао је Маринковић у парламенту.

Додао је и да Вучића чекају тешки разговори са Приштином, те да је потребна још већа подршка у парламенту свему што Вучић ради.

"Дијалог ће бити тежак са љидима који су све супротно од Вучића, јер они не разумеју политику модерних држава 21. века", рекао је Маринковић.

Питао је Министарство правде и надлежне органе како напредује истрага после проналаска арсенала оружја нарко-клана, који је, како каже, ухапшен због покушаја елиминације Вучића и целе његове породице.

"Битно је да сазнамо о томе како напредује истрага, када ће бити проширена и охрабрујемо да буде што ефикаснија", рекао је Маринковић.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара