Читај ми!

Дрецун: Није споран наставак дијалога Београда и Приштине, спорна је агенда

Председник скупштинског Одбора за КиМ Милован Дрецун рекао је за РТС да је Аљбин Курти један од савремених великоалбанских идеолога и он користи сваку прилику да демонстрира свој стратешки циљ, а то је уједиљење Косова и Албаније, односно стварање албанске етничке државе. Није споран наставак дијалога Београда и Приштине, спорна је агенда, каже Дрецун

Куртијево гласање у Албанији је, према Дрецуновим речима, дрска провокација, и он свима ставља до знања да је његов политички пут стварање велике Албаније.

 

"Сем појединих осуда званичника ЕУ, као што је урадила Фон Крамон, не верујем да ће бити било каквих других реакција", каже Дрецун и додаје да је Курти наговештавао да ће гласати јер има двојно држављанство.

Према његовим речима, Курти стално говори да ће се мирним путем ујединити Косово и Албанија.

"Чуди ме да није изненадила изјава Едија Раме, који страшно жали што не може да чује глас притвореног Хашима Тачија. Чуди ме да не жали што не може да чује глас стотина жртава Хашима Тачија", навео је Дрецун гостујући у Дневнику РТС-а. 

Говорећи о дијалогу Београда и Приштине, Дрецун је рекао да после избора и стварања владе у Приштини створени су услови да приштинска страна учествује у наставку разговора.

"Мислим да ЕУ на релацији Брисел-Београд и Брисел-Приштина ствара услове за наставак разговора и да наставак није споран", каже Дрецун и додаје да је спорна агенда, односно да ли ће бити напретка у разговору.

Сматра да Приштина не оставља простор за договор.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара