Читај ми!

Вучић честитао Дан Војске: Српска војска увек била, јесте и биће фактор стабилности

Председник Александар Вучић честитао је Дан Војске Србије министру одбране Небојши Стефановићу, начелнику Генералштаба Војске Србије генералу Милану Мојсиловићу и свим припадницима Војске. И министар одбране Небојша Стефановић упутио је честитку припадницима Војске Србије.

"Свим припадницима Војске Србије честитам 23. април – Дан Војске Србије. У знак сећања на Таковски устанак, данашњи дан прослављамо као највиши војни празник – Дан Војске Србије. У српској историји овај дан је од посебног значаја и трајан је извор и надахнуће како српском народу, тако и нашој војсци", навео је Вучић.

Истакао је да је српска војска, без обзира на тешке услове и околности, "кроз историју увек била, јесте и биће фактор стабилности, очувања мира и јасно упозорење свима који би се усудили да нападну Србију".

"У претходној години, услед пандемије коронавируса, ваши припадници уложили су много труда, рада и енергије да, поред редовних задатака, заштите своје грађане на све начине, у чему су умногоме успели и због чега вам посебно захваљујем", поручио је Вучић.

Указао је да снажна и спремна војска представља најјачи стуб једне стабилне државе и да су управо због тога улагања у развој и снажење оперативних и функционалних способности јединица која су ове године започела, тек први корак у тој мисији.

"Уверен да смо на добром путу и да ће сваке наредне године Војска Србије још више јачати и напредовати, честитам вам празник. Живела Војска Србије! Живела Србија", закључио је председник Србије.

Честитка министра одбране поводом Дана Војске Србије

Потпредседник Владе Србије и министар одбране Небојша Стефановић упутио је честитку припадницима Војске Србије поводом 23. априла – Дана Војске Србије.

Стефановић је у честитки подсетио да је на Цвети, 23. априла 1815. године, подигнут Други српски устанак, додајући да данас прослављамо више од два века од када су наши преци показали и доказали да Србију нико и ништа не може сломити, саопштено је из Министарства одбране Србије.

"И у години за нама, показали сте да достојно корачате стазама наших предака и часно носите војничку униформу. Безусловна љубав према отаџбини, несебична преданост, врхунска обученост и марљиви рад ваше су особине због којих заслужујете свако дивљење и поштовање", поручио је Стефановић припадницима Војске.

Указао је да су се припадници Војске суочили и са епидемијом ковида 19 одважно и срчано, баш као и са елементарним непогодама и другим непредвиђеним ситуацијама пре, и још једном доказали да за њих не постоји препрека у намери да помогну свом народу.

"Зато ће држава на челу са председником и врховним командантом Војске Србије Александром Вучићем наставити да инвестира у вас и у опремање и модернизацију Војске Србије и у побољшање животног стандарда вас и ваших породица", нагласио је Стефановић.

Навео је да припадници Војске својом храброшћу и преданим радом чине Србију безбедном и сигурном земљом, штите је од сваког зла и чине је стабилним и просперитетним местом за живот свих грађана.

"Поносан што сам део система који чине тако изузетни људи, честитам вам празник уз жељу да наставимо да градимо бољу будућност и још лепшу Србију за нашу децу", навео је Стефановић.

недеља, 22. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи