Читај ми!

Хајко Мас допутовао у званичну посету Србији

Немачки министар спољних послова Хајко Мас допутовао је у званичну посету Србији. На београдском аеродрому министра Маса, који је дошао из Приштине, дочекао је министар спољних послова Никола Селаковић.

Председник Србије Александар Вучић састаће се са Масом пре подне а током дана планирано је и отворање нове амбасада Немачке у Београду.

Министар спољних послова Немачке изјавио је током боравка у Приштини да је решавање питања региона кроз нове границе опасна и нимало реална тема, додајући да је срећан јер ће такав приступ бити одбачен.

Хајко Мас је рекао да жели да јасно подвуче да "решавање изражених питања цртањем линија на картама сматрамо не само нереалним, већ и опасним".

Шеф немачке дипломатије још једном је изразио подршку коју Немачка даје процесу дијалога и представнику ЕУ Мирославу Лајчаку. 

Министар Селаковић је раније оценио поруке представника Приштине да ће преиспитати Бриселски споразум како би "ресетовали" дијалог са Београдом скандалозним, чиме показују да Приштина суштински неће дијалог.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво