Читај ми!

Скупштина о законима из области енергетике и рударства, на почетку посланичка питања

Скупштина Србије наставила је рад, а посланици пре разматрања амандмана поднетих на сет закона из области енергетике и рударства постављају питања Влади Србије и државним институцијама.

Посланик Странке правде и помирења Самир Тандир питао је Министарство унутрашњих послова и Министарство за омладину и спорт о допису које је упутила УЕФА-а у вези са намештањем утакмица фудбалске Супер лиге.

Тандир је у парламенту питао да ли се нешто предузело поводом тог дописа, да ли се утврдила одговорност, докле се стигло са процедуралним радњама и да ли је то уопште тачно.

Он је подсетио да се један допис УЕФА односи на утакмицу Нови Пазар - Пролетер.

"Према информацијама до којих је могуће доћи, тој организацији (УЕФА) је скренута пажња да су се десиле велике уплате на кладионицама. Ако се испостави да је све то тачно, то би била велика брука и имала би међународни карактер", рекао је Тандир у Скупштини Србије.

Тандир сматра и да су спортске кладионице велики расадници корона вируса и да би Кризни штаб требало да размотри да им се забрани рад.

На Предлог закона о изменама и допунама Закона о енергетици поднето је 10 амандмана, на Предлог закона о коришћењу обновљивих извора енергије осам, Предлог закона о изменама и допунама Закона о рударству и геолошким истраживањима 14, а на Предлог закона о енергетској ефикасности и рационалној употреби енергије 13.

Поједини медији воде кампању против Вучића

Посланик са листе "Александар Вучић - за нашу децу", Александар Марковић, изјавио је да је на делу снажна кампања појединих медија против председника државе Александра Вучића, Владе и функционера Српске напредне странке.

Марковић је казао да ту кампању предводе медији, како је рекао, традиционално блиски Драгану Ђиласу.

"У тој кампањи више није важно ни која тема је у питању, јер они ће буквално сваку тему искористити за напад на Вучића. И набавку вакцина и привлачење директних страних инвестиција и улагање у наоружање и Војску Србије", рекао је Марковић.

Каже да је тим медијима потпуно небитно шта је тема или да ли је то добро за грађане и државу, те да је само битно да читав наратив буде негативан.

"Сада им смета постављање споменика деспот Стефану Лазаревићу у Београду. Сада им то не ваља. Прво су нападали споменик Стефану Немањи па данас нападају споменик деспот Стефану Лазаревићу", навео је Марковић.

Марковић сматра да се такође политизује и тема заштите животне средине.

"Ако сте се питали шта стоји иза те кампање, одговор је да се умањи значај сваког резултата који је Србија до сада постигла по било ком питању. Када не могу аргументима да оспоре оно за шта читав свет одаје признање Србији онда имамо кампању лажи и бесмислица", оценио је Марковић.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво