Читај ми!

Стано: Договорено Бриселским споразумом мора да се примени

Потписивањем Бриселског споразума, пре осам године, Београда и Приштина преузели су међународне обавезе, а све што је договорено мора бити и примењено, каже портапрол ЕУ Петер Стано.

Поводом осме годишњице од потисиваја Бриселског споразума, Петер Стано у изјави за Танјуг посебно наглашава да ЕУ очекује од Kосова да поштује своје преузете обавезе да ће применити договорено тим споразумом.

"Kосово је ушло у споразум о формирању Заједнице српских општина. Споразум о томе је постигнут у доброј вољи свих страна и никада није повучен", наглашава Стано.

Портпарол ЕК подсећа да је Бриселски споразум двотрећинском већином ратификовао и косовски парламент 2013. године, чиме је, како каже, потврђена косовска међународна обавеза да примени споразум.

На годишњицу потписивања тзв. "првог" Бриселског споразума, из ЕУ, као галвног посредника у дијалогу Беогрда и Приштине, позивају да се процес нормализације односа настави и доведе до "успешног краја"

"ЕУ и земље чланице очекују да се дијалог настави брзо и да се Беогрда и Приштна озбиљно ангажују у процесу. Очекујемо примену свих до сада постигнутих договора и настављамо рад ка свеобухватниј нормалиацији која ће обухватити сва отворена питања измешу Србије и Kоосва", закључио је Сатано.

четвртак, 09. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара