Читај ми!

Канцеларија за КиМ: Тамару Грујић и екипу "Тамара у акцији" косовска полиција привела у Вучитрну

Припадници Kосовске полиције привели су у Вучитрну новинарку Тамару Грујић која реализује емисију "С Тамаром у акцији", саопштено је из Канцеларије за КиМ.

Петар Петковић у саопштењу наводи да Тамару и чланове њеног тима полиција већ неколико сати држи у станици, иако нису починили никакво кривично дело већ су снимали неколико јавних локација за потребе емисије.

"Тамара у сарадњи са Kанцеларијом за Kосово и Метохију реализује пројекат обнове неколико кућа за социјално угрожене Србе на Kосову и Метохији. У склопу тих активности данас је желела да у Вучитрну сними Мост браће Војиновића и стари град Kаљају. Међутим, полиција их је том приликом привела", додаје се у саопштењу.

Како се истиче, ово је наставак шиканирања и малтретирања новинара из централне Србије које власти у Приштини месецима онемогућавају да раде свој посао, бранећи им улаз, а сада су прибегли драстичнијим методама и привођењу медијских радника.

"Очигледно је да у Приштини желе да заташкају праву истину о тешком животу Срба у нашој јужној покрајини и да с тим циљем неће презати ни од примене оваквих метода застрашивања", рекао је Петковић.

Директор Канцеларије за КиМ захтевам да Тамара и њене колеге без одлагања буду пуштени на слободу и да им се омогућу да несметано раде свој племенити посао.

"О њиховом безразложном хапшењу обавестили смо и све релевантне међународне представнике у покрајини, а очекујемо и реакцију свим медијских удружења. Недопустиво је да медијски радници буду мете било чије политике и неопходно је да им се омогући да без сметње и опструкције обављају свој посао", закључио је Петковић.