Читај ми!

Коснет: Реципроцитет Приштине према Београду не би био конструктиван потез

Амерички амбасадор у Приштини Филип Коснет изјавио је да Приштина има право да на основу суверености уведе мере реципроцитета према другима, али да то не би био конструктиван потез ако би одлучила да такве мере наметне Београду у овом тренутку.

"Влада је такође рекла да жели пажљив приступ развоју стратегије дијалога, да жели да разговара са међународним партнерима, као и са заинтересованим странама и да изради пажљив и инклузиван приступ. Мислим да ово има смисла", рекао је Коснет у интервјуу за ТВ Клан.

Коснет верује да је влада показала конструктиван став желећи да прво изради стратегију за дијалог.

"У том смислу, мислим да је поштено да се каже да је Приштина већ ушла у процес дијалога. И надам се да ће у Бриселу бити састанака са Београдом што је пре могуће, схватањем да не може све да се закључи на једном састанку. Ово је процес", навео је амерички амбасадор.

Коментаришући будућност вашингтонског споразума, рекао је да је да се став владе САД није променио упркос администрацији која је сада под председником Бајденом.

"Неки људи су мислили да ће администрација Бајдена одбацити све оно што је урадила Трампова администрација. То се није догодило. У ствари, администрација Бајдена је јасно ставила до знања да мислимо да велики део посла урађеног на јачању трговинских односа између Косова и Србије и у регионује позитиван и наставићемо да радимо на томе", подвукао је Коснет.

уторак, 16. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво