Читај ми!

Горан Ракић се састао са амбасадором САД у Приштини Коснетом

Министар за заједнице и повратак у косовској влади Горан Ракић је разговарао са амбасадором Сједињених Америчких Држава у Приштини Филипом Коснетом о тренутној политичкој и безбедносној ситуацији, процесу повратка, правима невећинских заједница и ситуацији када је у питању пандемија ковида 19, наводи се у саопштењу.

Током сусрета, наводи се, министар Ракић је амбасадору Филипу Коснету исказао посебну забринутост због инцидената који су се дешавали у претходних неколико дана у срединама у којима живе Срби и рекао да се мора учинити све да се инциденти сузбију.

"Министар је казао да проблеми око безбедносне ситуације негативно утичу и на процес повратка и затражио подршку за повратак већег броја расељених у наредном периоду", наводи се у саопштењу.

Додаје се да су се званичници сложили да је ситуација када је у питању пандемија ковида 19 сложена и истакли да се надају да ће у периоду који нам предстоји доћи до побољшања.

"Амбасадор Сједињених Америчких Држава Филип Коснет је честитао министру Горану Ракићу на именовању на позицији министра за заједнице и повратак и исказао подршку свим процесима који ће позитивно утицати на косовско друштво", истиче се у саопштењу.