Годфри: Србија импресионирала економском отпорношћу

Амерички амбасадор у Београду Ентони Годфри изјавио је данас да САД подржавају Србију на путу ка Европској унији, на којем је решавање тешких политичких питања која одлажу напредак Србије у приступним преговорима – од кључне важности.

Ентони Годфри је на конференцији у Скупштини "Годину дана касније: Српско-амерички односи пред изазовима пандемије", чија је тема била и 140 година односа двеју земаља, рекао да су администрација у Вашингтону и председник Џо Бајден посвећени блиској сарадњи са Бриселом на свим питањима, укључујући и она која нису лака и неће се решити сутра.

Србија је економски, културно и географски део европске породице, рекао је Годфри и додао да се нада да ћемо наћи своје место у ЕУ.

"У последњих годину дана Србија је импресионирала економском отпорношћу", казао је Годфри, наводећи да је била најбоља у Европи, а што је, додао је, производ мудрих одлука доношених током година.

"То је дозволило Влади Србије да уложи неопходна средства у економију, да сачува радна места", рекао је Годфри који је истакао да САД подржавају економско јачање региона као и напоре Србије да се формира "мини-Шенген".

Према његовим речима, економска стабилност омогућила је да Влада Србије препозна кључни значај брзе набавке вакцина од више извора.

"Србија је делила вакцине грађанима региона, а то је заиста важно да сви буду заштићени како би грађани Србије били заштићени", рекао је амбасадор на скупу на коме су говорили и председник парламента Ивица Дачић, потпредседница Владе Зорана Михајловић и оснивач Конгреса српско-америчког пријатељства посланик Владимир Маринковић.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи