Посланичка питања о захтеву за изградњу меморијалног комплекса ОВК

Седница републичког парламента је почела постављањем посланичких питања извршној власти и надлежним институцијама.

Шеф посланичке групе Социјалистичке партије Србије Ђорђе Милићевић питао је Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања да ли је поднет захтев општине Бујановац или месне заједнице Велики Трновац, за одобрење градње меморијалног комплекса једном од лидера тзв "УЧК" Ридвану Ћазимију, званом капетан Леши.

Милићевић је у Скупштини Србије оценио да је реч о најновијим провокацијама Алабанаца који, како каже, у Великом Трновцу намеравају да граде такав комплекс.

"Заборављају да и општина Бујановац мора да поштује законе Србије, без обзира на припадност њених грађана. У Србији постоји закон којим је прецизно регулисано коме се и под којим условима могу градити меморијални споменици. То сигурно није омогућено онима који су учествовали у терористичким акцијама", рекао је Милићевић у парламенту.

Функционер СПС је указао да и из Приштине такође стижу провокације, наводећи да је Аљбин Курти најавио још пре избора увођење реципрочних мера за Србију, те сада и за остале земље које не желе да прихвате суверенитет Косова.

Било је и изјава других представника са КиМ да ће ујединити са Албанијом, ако теба и пушкама, рекао је Милићевић, оцењујући да такав ратно хушкачки говор није пут за решавање питања КиМ.

Он је додао да се дијалог Београда и Приштине намерно гура у ћорсокак и да забрињава ћутање Европе која је за тај дијалог преузела одговорност.

Посланица Савеза војвођанских Мађара Розалија Екрес рекла је да Новинско издавачка кућа "Мађар со", у оквиру које је штампарија "Форум", има проблем са обезбеђивањем стручног кадра штампарске струке.

Она је питала надлежне у Министарству просвете да ли ће бити допуна и измена Закона о дуалном образовању како би се већи број ученика школовао по овом систему за техничаре штампарске и графичке струке.

 

петак, 29. март 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво