Игуман Сава Јањић о оптужбама из Приштине: “Блажени сте када вас срамоте и прогоне“

Игуман манастира Високи Дечани, Сава Јањић одговорио је на оптужбе Савета за заштиту људских права и слобода из Приштине који је затражио истрагу против њега због наводних “ратних злочина“.

Игуман Сава Јањић је на Твитеру навео да поводом лажи и увреда на његов рачун у неким косовским медијима може само да одговори речима Господњим.

"Блажени сте када вас срамоте и прогоне и лажући говоре против вас свакојаке рђаве ријечи, због мене. Радујте се и веселите се, јер је велика плата ваша на небесима. (Мт 5:11-12)", написао је игуман манастира Високи Дечани.

Поводом оптужби на рачун игумана Саве Јањића огласила се Канцеларија за Косово и Метохију.

У саопштењу Канцеларије за КиМ се наводи да оптужбе које су пласиране на рачун игумана манастира Високи Дечани, оца Саве Јањића пажљиво су смишљене да би се замаскирала права истина о угрожености тог светог места, које се због учесталих напада екстремиста пуних 20 година налази под оружаном заштитом међународних снага.

Из Канцеларије је наведено да "такве бесмислене оптужбе, не само да немају никакво утемељење у реалности, него су и лицемерни покушаји да се тезе замене и монаси прогласе ратним злочинцима, наводи се у саопштењу.

Одбор за заштиту људских права и слобода у Приштини претходно је затражио истрагу против игумана Саве Јањића због наводних ратних злочина.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво