Читај ми!

Дачић: Србија посвећена борби против корупције

Србија је посвећена борби против корупције на свим нивоима, а у тој борби улога парламента и сваког народног посланика појединачно заузима важно место, изјавио је председник Скупштине Србије Ивица Дачић.

Дачић је на конститутивном састанку Глобалне организације парламентраца за борбу против корупције у Србији (ГОПАK) објаснио да је улога посланика важна не само због доношења закона већ и због контролне улоге у борби против корупције, спречавања прања новца, надзора над радом владе и трошења јавних финансија.

"У Србији нисмо задовољни резултатима у борби против корупције и сигуран сам да никада нећемо бити сасвим задовољни", рекао је Дачић.

Додао је да за успех није довољно само добро законодавство већ је потребна стална међусобно координисана акција, не само у оквиру државне структуре већ и у сарадњи са невладиним сектором, као и међународним организацијама.

Дачић је захвалио УНДП-у и Швајцарској агенцији за развој и сарадњу што подржавају ту парламентарну активност, а руководству националног органка ГОПАK-а поручио да може да рачуна на подршку.

ГОПАK је организација која делује у педесет земаља у свим регионима света.