Смајловић: Србија добија позитиван публицитет након вакцинисања странаца

Србија данас поправља репутацију на најбољи могући начин, тако што се свуда у западним медијима понављају две ствари – да је Србија ставила здравље испред геополитике, као и да је солидарна са суседима када је реч о расподели вакцина против ковида и вакцинацији странаца, наводи за РТС колумнисткиња "Недељника" Љиљана Смајловић.

Љиљана Смајловић је гостујући у Јутарњем дневнику РТС-а навела да Србија добија много публицитета зато што је била несебична и отворила врата странцима који су желели да се вакцинишу.

Истиче да Србија поправља своју репутацију на најбољи могући начин, тиме што се неприкидно понавља у најважнијим светским медијима да је Србија учинила две ствари – ставила здравље испред геополитике као и да је солидарна са суседима када је реч о расподели вакцина против ковида и вакцинацији странаца.

"Кад кажем то да смо ставили здравље испред геополитике, говорим о чињеници да многи критикују Европску унију што није обезбедила довољно вакцина, председник Европског савета Шарл Мишел је рекао – не требају нам вакцине режима који имају вредности мање пожељне од наших – нећемо руске и кинеске вакцине. Дакле ту има јако много геополитике", објашњава Смајловићева.

Оцењује да је ово што се десило са вакцинацијом најбоља реклама за Србију широм света.

"Колико год да коштају вакцине, не могу да замислим да те вакцине које дајемо странцима или комшијама могу бити скупље од онога, колико знам да наплаћују најаважније лобистичке фирме на свету које смо плаћали и од тога смо имали веома мало користи", оцењује гошћа РТС-а.

Смајловићева је процес вакцинације у Србији повезала и са пријатељским везама са државама Блиског истока, попут Уједњених Арапских Емирата (УАЕ) и, од скора, Бахреина.

"Претпостављам да и то што смо добили толико вакцина, па и то што смо рано ушли у њихову набавку, као и изградња веза са блискоисточним земљама има везе са мостом који је направљен са УАЕ", рекла је гошћа Јутарњег дневника и додала да је за то заслужно пријатељство између председника Александра Вучића и шеика Мухамеда Бин Заједа, једног од, како је рекла, најмоћнијих људи на свету.

недеља, 22. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи