Брнабићева са британским министром: Србија заинтересована за инвестиције и стратешке пројекте

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала са министром за извоз Уједињеног Краљевства Грејемом Стјуартом о продубљивању билатералних односа и јачању сарадње у бројним областима са УК.

Премијерка Брнабић је истакла да су односи две земље веома добри, али да је неопходно усмерити напоре на даље унапређење економске и трговинске сарадње, додавши да је Србија заинтересована за повећање инвестиција из Уједињеног Краљевства и сарадњу на реализацији стратешких пројеката који су у плану, наведено је у саопштењу из Владине Канцеларије за сарадњу с медијима.

Говорећи о заштити животне средине и борби против климатских промена као једном од приоритета Владе Србије, премијерка Брнабић је изразила уверење да ће бити успоставњена интензивнија сарадња у овој области, нагласивши да сарадња са партнерима из УК може бити од великог значаја у изградњи зелене економије и зелене енергетике.

Министар Стјуарт је рекао да су остварени добри услови за унапређење политичких и економских односа, потврдивши да је Уједињено Краљевство заинтересовано за јачање сарадње кроз реализацију инфраструктурних пројеката.

Саговорници су закључили да је у борби против пандемије и Србији и Великој Британији фокус на даљој масовној имунизацији становништва, као једином начину да се што пре успоставе нормални животни токови.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво