Вучић: Научили смо да из Црне Горе иду на прославу Олује и да пажљиво слушају шта им каже НАТО

Председник Србије Александар Вучић изјавио је, коментаришући то што је Здравко Кривокапић покренуо процедуру за смену министра правде, људских и мањинских права Владимира Лепосавића у Црној Гори због изјаве о Сребреници, да се Србија не меша у унутрашње односе у Црне Горе, али да смо у Србији већ прилично научили о томе на примеру да из Црне Горе одлазе на прославе Олује и томе слично.

Александар Вучић је рекао да се Србија не меша у унутрашње односе Црне Горе.

"Не мешамо се у унутрашње односе Црне Горе, а ми ћемо наставити да помажемо свом народу у Црној Гори, али мислим да и сви грађани Србије треба да знају да смо ми већ прилично научили да из Црне Горе одлазе и на прославе Олује и да сваки пут морају да добро чују и пажљиво слушају оно што говоре и представници НАТО-а, Стејт департмента и Брисела, а да мало ређе чују или не морају да чују оно што каже Београд", навео је Вучић одговарајући на питање новинара да прокоментарише потез премијера Кривокапића.

Додао је да људи који су на власти у Црној Гори имају право на то.

Вучић истиче да је, с друге стране, наша обавеза да показујемо поштовање и према туђим жртвама, као што показујемо према својим, али и да љубоморно чувамо и штитимо државне и националне интересе Србије.

Како је рекао, види се колико то није лако и једноставно и колико је Србија у томе усамљена.

"У се и у своје кљусе, не мислим да постоји за нас било шта важније од тога – да негујемо културу сећања, а да развијамо економију и градимо путеве, болнице и друго. Тако ћемо најбоље сачувати будућност нашег народа", нагласио је Вучић.

Како је рекао, поштујући туђе жртве, али не дајући и враћајући сећање на сопствене жртве, јер ћемо тако показати одговоран став према свему што је било на простору бивше Југославије.

Лепосавић је раније изјавио да ће признати геноцид у Сребреници "када се то недвосмислено утврди", те да је суд у Хагу где је суђено за тај геноцид "изгубио свој легитимитет".

среда, 18. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи