Изасланик краља Бахреина у посети Србији

Председница Владе Србије Ана Брнабић дочекала је на Aеродрому "Никола Тесла" шеика Насера бин Хамада бин Ису Ал Калифу, изасланика краља Бахреина за хуманитарне послове, питања омладине и саветника за националну безбедност.

По доласку у Београд шеик Насер састао се са министром омладине и спорта Вањом Удовичићем.

Састанак је одржан у Палати "Србија", где је министар Удовичић дочекао шеика и делегацију из Бахреина.

У саопштењу Министарства омладине и спорта наводи се да је Удовичић разговарао са шеиком Краљевине Бахреин и министром омладине и спорта Ајманом Тауфиком Алмоајадом о различитим модалитетима сарадње у областима омладине и спорта који, како се истиче, могу додатно оснажити пријатељске билатералне односе двеју земаља.

Удовичић је шеика упознао са резултатима рада Министарства омладине и спорта и изразио потпуну спремност за сарадњу са Краљевином Бахреин у тим областима.

Министар Удовичић је истакао да је за Србију изузетна част да угости шеика Насера бин Хамада Ал Калифу који је представник краља Бахреина за хуманитарна права и омладински рад, председавајући Врховног већа за омладину и спорт, саветник за националну безбедност и командант Краљеве гарде.

Удовичић је нагласио и да је за Србију велика привилегија, између осталог, спремност и отвореност за сарадњу Бахреина и Србије у областима омладине и спорта.

Изасланик краља Бахреина допутовао је у дводневну посету Србији где се састао и са  председником Србије Александром Вучићем.

За сутра, други дана посете, планирано је да председник Вучић и шеик Насер бин Хамад бин Иса Ал Калифа присуствују приказу наоружања, војне опреме и способности дела јединица Војске Србије на Војном аеродрому "Пуковник Миленко Павловић" у Батајници.

Председник Србије средином марта боравио је у бахреинској престоници Манами.

Краљ Бахреина Хамад бин Иса ел Калифа и Александар Вучић тада су оценили да су разговори које су водили били од историјског значаја за односе двеју земаља.

"Поносни смо што сте први председник пријатељске Србије који је дошао у посету, коју видимо као важан показатељ јачине наших веза, заснованих на узајамном поштовању", рекао је тада краљ Бахреина.

Вучић је тада најавио и отварање амбасада двеју земаља, али и да очекује у скрој будућности долазак краља Бахреина.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво