Читај ми!

Стефановић са заменицом помоћника секретара одбране САД: Сарадња испуњена бројним пројектима

Потпредседник Владе и министар одбране Небојша Стефановић разговарао је путем видео-линка са заменицом помоћника секретара одбране САД Лором Купер о наставку сарадње двеју земаља у области одбране, саопштено је из Министарства одбране.

Како се наводи у саопштењу, Стефановић је истакао да је сарадња у области одбране веома садржајна и испуњена бројним пројектима, као и да је њено тежиште на унапређењу капацитета Војске Србије кроз заједничке вежбе са Оружаним снагама САД и даљем развоју сарадње са Националном гардом Охаја.

Додаје се да је министар Стефановић упутио је позив овом приликом секретару одбране САД Лојду Џејмсу Остину да посети Србију и изразио очекивање да ће већ током лета бити реализована билатерална војна вежба.

Како се наводи, Стефановић је нагласио да Србија наставља да води балансирану политику одбране и непрестано ради на унапређењу и даљем развоју односа у области одбране са свим државама и међународним организацијама у складу са дугорочним стратешким опредељењем Србије да задржи статус војно неутралне државе.

Заменица помоћника секретара одбране САД Лора Купер истакла је да постоји простор за даље унапређење сарадње двеју земаља у области одбране, почев од заједничких обука и вежби, док је уједно подсетила и да се ове године обележава 140. година дипломатских односа Србије и Сједињених Америчких Држава и 15 година успешне сарадње у оквиру Програма државног партнерства са Националном гардом Охаја.

Заједнички је закључено да постоји интерес да се сарадња у области одбране настави и прошири на нове области.

У саопштењу Министарства одбране наводи се да је у разговорима са замеником помоћника секретара одбране САД Лором Купер учешће узео и амбасадор САД у Србији Ентони Годфри и помоћници министра одбране за политику одбране Предраг Бандић и за материјалне ресурсе Ненад Милорадовић.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи