Читај ми!

Приштина, скупштина у првом покушају није изгласала промене Закона о изборима

Скупштина у Приштини није по убрзаној процедури усвојила владин предлог о измени и допуни Закона о општим изборима, па ће измене закона бити спроведене редовном процедуром.

За измену закона о општим изборима по убрзаној процедури потребно је да гласа две трећине посланика. За је гласало 65, а против је било 39. Уздржаних није било.

Влада је претходно данас одобрила измене закона, а премијер Аљбин Курти објаснио је да се променама, омогућава сународницима који живе у дијаспори да могу да гласају у амбасадама и конзулатима дотичних земаља, почев од следећих избора.

Иницијатива владе је потом предата скупштини на разматрање, а опозиционе странке су владину одлуку оцениле исхитреном и уцењивачком.

Љумир Абиџику, председник Демократског савеза Косова, странке која је најавила подршку Вјоси Османи за избор новог председника, позвао је владајућу коалицију да повуче предлог промене изборног закона, наводећи да се такве реформе договарају заједно са опозицијом.

"ДСК је био конструктиван у односу према избору председника Косова. Овом акцијом коју је Курти данас урадио жели да створи политичку нестабилност", оценио је председник ДСК-а.

Позвао је Куртија да повуче иницијативу и дозволи конструктивност.

"Ако се тако нешто не догоди, Курти жели изборе и институционалну кризу на Косову. Прво тражимо да се повуче овај Нацрт закона. Ако се овај закон не повуче, онда ће Курти послати земљу на изборе", подвукао је Абиџику.

недеља, 22. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи