Читај ми!

Брнабић: Положају и правима националних мањина придајемо велики значај

Председница Владе Ана Брнабић председавала је седници Савета за националне мањине, на којој је било речи о активностима у области унапређења положаја националних мањина у Србији и поднет извештај о спровођењу Акционог плана о националним мањинама.

Премијерка Брнабић је истакла да формирање новог министарства за људска и мањинска права и друштвени дијалог, на чијем је челу Гордана Чомић, представља снажан сигнал и показује став Владе Србије о значају унапређења права мањина, оценивши да је рад Савета веома важан, јер омогућава да се кроз координацију и дијалог решавају проблеми и побољшава положај мањина, саопштила је Влада Србије.

Нагласила је да упркос тешком периоду изазваном пандемијом, средства за финансирање националних савета мањина нису умањивана, што представља још једну потврду да се положају и правима мањина придаје велики значај и уједно упутила позив представницима националних мањина да у својим срединама раде на промовисању вакцинације, како би што пре постигли колективни имунитет.

Министарка Чомић је рекла да је Министарство за људска и мањинска права и друштвени дијалог посвећено решавању свих проблема мањина кроз дијалог и јачање међусобног поверења у духу толеранције, што ће допринети развоју друштва у целини.

На седници је било речи и о конкретним плановима за унапређење положаја националних мањина у области образовања и културе, а наглашено је да буџетски фонд за националне мањине за ову годину износи 30 милиона динара, а средства ће бити уложена у образовање као приоритетну област у 2021. години, као и за финансирање програма и пројеката од значаја за националне мањине.

Седници су присуствовали и министар просвете Бранко Ружић и министарка правде Маја Поповић.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара