Читај ми!

Kурти: Нестале особе приоритет у дијалогу са Београдом

Kосовски премијер Аљбин Kурти поновио је да ће тема несталих особа бити приоритет његове владе у разговорима са Београдом.

Курти је нагласио да је очигледно да ће у односу са Београдом приоритет власти у Приштини бити питање несталих особа и злочина почињених током рата, јер, како је рекао, не може се напредовати ако се тиме не позабавимо.

"Ти злочини су се догодили и ми их се сећамо, а ово ће бити приоритет у разговорима са Србијом", рекао је Kурти у Великој Kруши код Ораховца, након одавања почасти убијеним Албанцима током сукоба на Kосову.

Медији на албанском су пренели да је Kурти рекао да "неће бити дијалога где ће слушати старе захтеве Србије, али да ће бите дијалога где ће постављати захтеве за правдом".

Према његовим речима, "недостаје правда за злочине које је починила Србија".

"Наша институционална обавеза је да се са будућим Институтом за злочине почињене током рата и са активирањем Специјалног тужилаштва и правосудног система уопште, максимално ангажујемо како бисмо постигли да зацелимо ратне ране разјашњавајуцћи судбину несталих и доносецћи правду која мора да осуди и казни ратне злочинце", заључио је Курти.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво