Читај ми!

Вулин: Вучић се није чуо ни са једним нарко-дилером

Министар унутрашњих послова Александар Вулин тврди да председник Странке слободе и правде Драган Ђилас "лаже" да је председник Александар Вучић одговоран за постављење и напредовање Горана Папића у Министарству унутрашњих послова.

Александар Вулин у саопштењу наводи да "Драган Ђилас истину говори само када прича о Јеремићу, а у другим приликама лаже".

"Тако лаже да је председник Вучић одговоран за постављење и напредовање Горана Папића у МУП-у. Вучић није поставио Папића нигде, али је зато Ђилас лично поставио за градског менаџера Александра Бјелића, који је са још осам функционера Ђиласове власти опљачкао Београд за шест милиона евра, за шта је и послат у затвор", каже Вулин.

Истиче да Горан Папић јесте "од конобара постао полицајац, али је Бјелић од возача постао градски менаџер, уз разлику што Вучић није поставио Папића, а Ђилас Бјелића јесте".

"У време Вучићеве власти Папић је ухапшен, а Бјелић је до задњег секунда Ђиласове власти био на слободи, богат, заштићен и бахат", изјавио је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

"Вучић се није чуо ни са једним нарко-дилером"

Министар Вулин истиче да су председника Вучића прислушкивали тако што су људе са којима може да се чује стављали на мере, дајући судијама лажна образложења, па зато, како тврди, ниједно од 26 прислушкиваних лица није ни ухапшено ни осуђено, а ни у једном разговору од 1.572 ни МУП ни тужилаштво нису пронашли ништа што би био криминал.

"Мере, па и прислушкивања, успостављају се да би неко био ухапшен и осуђен, а не да би се снимали разговори које имају са председником или члановима његове породице. Вучић се није чуо ни са једним нарко-дилером, али Ђилас и његова радница Мариника јесу", рекао је министар Вулин.

Каже да "мултимилионер какав је Ђилас" зна да бројеви не лажу.

"Да подсетим да је, у време када је градоначелник Београда био Драган Ђилас, у граду почињено 33.009 кривичних дела, а да је прошле године број кривичних дела био за 13.500 мањи. У односу на 2011. број тешких крађа смањен је за 8.000. Рећи да је Београд мање безбедан после него пре хапшења Беливука и Миљковића може да каже само онај коме је жао што су те убице у затвору", поручио је министар Вулин.