Читај ми!

Дачић: Прислушкивање Вучића уз помоћ људи из система представља државни удар

Скупштина Србије подржава све мере у борби против мафије, изјавио је председник парламента Ивица Дачић. Оценио је да прислушкивање председника Александра Вучића, уз помоћ људи из државног система, представља државни удар.

"Није само реч о томе да су они који су радили у државном систему, па и у МУП-у, злоупотребили поверење, већ да су прекршили Устав наше земље. Да неко може неовлашћено да прислушкује председника, који је израз државног јединства, и да неко себе прогласи да је виши од највишег система Уставом предвиђене власти, то је рушење уставног поретка и државни удар", рекао је Ивица Дачић у Скупштини Србије.

Он је на крају расправе, којој је присуствовао и министар унутрашњих послова Александар Вулин, рекао да Скупштина Србије очекује и подржава да се јасно утврди зашто је то рађено, с којим циљем, ко је био на врху система, као и да се предузму све мере и похапсе сви који су то радили, било да је реч о томе да су прислушкивали или давали логистичку подршку мафији.

"У том смислу, и Вучић и МУП ће имати пуну подршку и ако треба, Народна скупштина је спремна да се о томе и расправља", поручио је Дачић.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво