Читај ми!

Михајловић: Они који су учествовали у прислушкивању председника Србије не могу бити део институција

Потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић истакла је да је борба против организованог криминала важна због развоја Србије и сигурности свих грађана, као и да мора бити испитана свака повезаност људи из државног апарата с криминалним групама.

"Истраге које се воде не смеју да се зауставе само на члановима криминалних група већ се мора утврдити и ко су људи из државних структура који су им помагали, јер они не могу бити део институција којe треба да брину о безбедности свих грађана", нагласила је Зорана Михајловић.

Указала је да нова, објављена сазнања до којих је дошао МУП у истрази прислушкивања председника Србије и чланова његове породице показују о колико се озбиљним и дуготрајним злоупотребама ради, које, како је нагласила "не смеју остати неистражене и некажњене", саопштило је Министарство рударства и енергетике.

"Читав случај мора бити истражен до краја, а сви који су у томе учествовали процесуирани и кажњени. То је важно и због безбедности самог председника, као неког ко изражава државно јединство и представља државу, и због сигурности сваког грађанина, јер су људи који крше законе и процедуре и за које се сумња да сарађују са криминалним групама претња за све", закључила је Зорана Михајловић.