Читај ми!

Вучић: Вечерас одлука о приказивању снимака злочина, о томе ће разговарати Тужилаштво и МУП

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да ће одлука о приказивању снимака на којима се виде монструозни злочини бити донета вечерас, а да ће о томе шта ће бити приказано разговарати Тужилаштво за организовани криминал и МУП.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је одговарујући на питања новинара у Палати Србија о томе да ли ће вечерас бити приказани снимци да ће одлука бити донета вечерас.

"Донећемо вечерас одлуке. Данас ће разговарати и Тужилаштво за организовани криминал, они знају шта је дозвољено, а шта није. Сигурно је да због жеље дела родитеља нећемо приказати оно што је најмонструозније, али верујем да ће нешто бити показано људима да бисмо схватили са каквим смо зверима имали посла", казао је Вучић.

Родитеље, наводи, разуме, а што се тиче "политичара и појединих тајкунских медија они то раде да би се омаловажила борба против оних за које говоре па и нису то баш неки опасни људи, а док не видите слику не можете ни да закључите колико је опасно и све се своди на рекла-казала".

"Имаћемо озбиљну седницу Савета за националну безбедност где мора да се разговара и о вакцинацији и борби против короне, нове прилике на КиМ, нове прилике у региону и Европи и свету, имајући у виду и нову амерчику администрацију, имали смо и посету министра спољних пословаа Немачкој, и борба против организованог криминала", нагласио је председник.

Биће, додаје, много људи позвано посебном позивницом да присуствује.

"Не верујем да ћемо то завршити тако кратко, најмање два, можда три сата да траје, јер много важних закључака морамо вечерас да извучемо. Најважније за наше људе је да им обезбедимо сигурност овде, да спречавамо од изнуда, разбојништава, рекетириања, до тога да се више никада не понове монструозни злочини који су чињени", изјавио је Вучић.

Данас, наглашава, има неких "млађих екипа које најављују да су спремне да наследе ове за које је извесно да под притиском доказа извесно да није лако да буду ослобођени после тако монструозних кривичних дела".

"Сасећи ћемо крила онима који мисле да је дошло време за њих који мисле да могу да заузимају тржиште и позиције тако што мисле да могу да се понашају исто или слично као они који су то до јуче радили. Биће занимљиви дани и недеље пред нама", истакао је председник.

Напомиње да ће борба бити још снажнија, жешћа и јача, као борба против онога што се сматра системском корупцијом.

"Дакле, до свих државнихи органа, од великих јавних предузећа, царине, много чега што је функционисало на начин како није смело да се догоди. То траје деценијама, није то случај у последње две или три године. То су уходани аранжмани , само су се мењали играчи. Време је да тај гордијев чвор и то врзино коло зауставићемо и успећемо о томе", навео је Вучић.

Мора, наводи, и тужилац да разговара са МУП-ом, они ће то представити.

"Ја ћу свакако рећи шта мислим у неком другом смислу, али ће се свакако обратити више лица. Различити су мотиви да се нешто не прикаже. Ја разумем родитељ који не желе да препознају своје дете, али друштвена опасност почињених дела је огромна и важно је приказати са чим смо се суочавали.", нагласио је Вучић.

Седница Савета за националну безбедност је заказана за 18 часова, а након тога, око 20 или 21 сат, очекује се обраћање.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво