Читај ми!

Столтенберг: Подржавамо развој КБС-а као снаге за цивилну заштиту

Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг изјавио је да НАТО подржава развој Косовских безбедносних снага (КБС), али само у њиховом првобитном мандату.

Јенс Столтенберг је истакао да НАТО наставља да подржава развој Косовских безбедносних снага под њиховим првобитним мандатом.

"Од децембра 2017. јасно смо ставили до знања да је овај потез (промена мандата) повучен у погрешно време и да је одлука донета против савета НАТО-а. НАТО наставља да подржава развој Косовских безбедносних снага под њиховим првобитним мандатом, односно снагама за цивилну заштиту", рекао је Столтенберг у интервјуу за телевизију Клан Косова

"Са променом мандата, Северноатлантски савет преиспитује ниво НАТО-овог ангажовања са Косовским снагама безбедности. Расправе међу савезницима о овом питању су у току", појаснио је Столтенберг.

Рекао је да је процес дијалога Београда и Приштине кључан за стабилност на Западном Балкану.

"Позивамо Београд и Приштину да наставе са напорима за нормализацију односа, посебно кроз дијалог уз помоћ ЕУ, усмерен на постизање свеобухватног, одрживог и правно обавезујућег споразума, који НАТО наставља да подржава. То остаје кључно питање за мир и сигурност у региону", подвукао је Столтенберг.

четвртак, 28. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво