Читај ми!

Вучић разговараo са Лајчаком

Председник Србије Александар Вучић састао се са специјалним представником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком, који је допутовао из Приштине. Састанак Вучића и Лајчака почео је око 18 сати у згради Председништва.

Након састанка, Александар Вучић и Мирослав Лајчак обраћају се новинарима.

Уочи посете, Лајчак је у интервјују за Танјуг поручио да у Београд не долази са "ултиматумом", да у Србији не би требало да страхују због обновљене сарадње ЕУ и САД на решавању косовског питања и да је убеђен да постоји простор у коме би Београд и Приштина могли да се договоре о међусобним односима.

Лајчак је нагласио и да би током посете Приштини и Београду желео да чује одговор на питање када ће бити настављен дијалог у Бриселу.

Специјални представник ЕУ за дијалог између Приштине и Београда и друга регионална питања на Западном Балкану Мирослав Лајчак завршио је тродневну посету Приштини, саопштено је из Канцеларије ЕУ у том граду. 

Лајчак је током посете Приштини "детаљно известио победника недавно одржаних парламентарних избора, председника Самоопредељења Аљбина Kуртија, о напретку постигнутом у дијалогу између Приштине и Београда од његовог наставка јула 2020. године", саопштила је Канцеларија.

четвртак, 28. март 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво