Читај ми!

Момировић: Нисам вређао ни раднике, ни Дробњака

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић каже да су му неприхватљиви коментари да је приликом недавне посете радова на обилазници око Београда вређао и понижавао раднике и в. д. директора "Путева Србије" Зорана Дробњака.

Поводом коментара на снимак његовог недавног разговора са Зораном Дробњаком и извођачима код тунела Липак на обилазници око Београда, који се појавио у јавности, Томислав Момировић је за Танјуг рекао да тада није вређао ни раднике, ни Дробњака.

"Прво, ја уопште нисам комуницирао са радницима. Причао сам са извођачима који нису уопште у том тренутку плаћали наше подизвођаче. Друго, нисам никога вређао и понижавао, ја сам заиста само опсовао више пута", рекао је Момировић.

Каже да не би псовао да је знао да су камере укључене и наводи да сви некада опсујемо.

"Нарочито ме погодила прича да сам вређао директора Дробњака. Директор Дробњак је 15 година овде и ја то јако поштујем. Он је човек који је јако способан, не би био ту да није и добар инжењер и добар менаџер", наводи министар.

Каже и да су он и Дробњак свакако партнери, да у много случајева имају и другачија мишљења и другачије наступају у комуникацији, али да заједнички раде на томе да се сви пројекти заврше.

"Никад себи не бих дозволио, прво, и старији човек је у питању, а и директор који има традицију и упориште у институцијама ове земље, да га вређам и њега и све друге", рекао је Момировић.

Навео је да коментаре на снимак код тунела Липак да копира председника Вучића може делимично да прихвати јер је, каже, у политику и ушао управо због Вучића.

"Заиста, ја сам у политику ушао једино и само, дао себе целог овој земљи, изашао из своје зоне комфора – због председника Србије, јер верујем у његову политику, то је политика која је доказана", рекао је министар.

Навео је да је то политика која је Србију учинила значајно бољом, да је подигла економски стандард и инфраструктуру.

"Ако је критика да ја копирам њега (Вучића), то могу делимично да уважим", каже Момировић.

Поручио је да се више неће дозволити да рокови буду одлагани и да је обилазница око Београда можда и најгори пример вишедеценијског немара.

"Обилазница мора да се заврши комплет у наредне две године", нагласио је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво