Читај ми!

РТС сазнаје: Седница Савета за националну безбедност одложена за следећу недељу

Седница Савета за националну безбедност, која је најављена за вечерас у 19 часова, одлаже се за следећу недељу, потврђено је РТС-у.

Председник Александар Вучић најавио је, након састанка са представницима Срба са КиМ, могућност да због нових сазнања државних органа у борби против организованог криминала седница буде одложена.

"Добио сам одређене информације, па је могуће да померимо одржавање седнице Савета за националну безбедност, велике су теме, али то ћемо знати у року наредна два сата да не бисмо направили формално-правну грешку", рекао је Александар Вучић одговарајући на питање новинара да ли постоје нека нова сазнања у борби државе против криминала.

У сваком случају борба против организованог криминала ће бити настављена и "држава ће се брутално, озбиљно и одговорно обрачунати са онима који су мислили да је одсецање глава оних којим им се не допадају начин решавања проблема", поручио је Вучић.

"Све што могу да кажем када нам формално-правне претпоставке буду дозволиле и када будемо све чињенице ставили на сто и показали, народ у Србији биће благо речено шокиран. Па ћу онда да питам те стручњаке кога су штитили и да ли би волели да се то било коме догоди", истакао је Вучић.

Ванредна седница Савета за националну безбедност била је заказана за вечерас.