Читај ми!

Брнабићева са амбасадором Швајцарске

Председница Владе Ана Брнабић разговарала је са амбасадором Швајцарске Урсом Шмидом о наставку сарадње и јачању економских и трговинских веза двеју земаља.

Премијерка Брнабић је рекла да је Србија заинтересована за продубљивање свеукупне сарадње, оценивши да су економски односи традиционално добри и разноврсни, што отвара простор за интензивирање економске и инвестиционе сарадње у наредном периоду.

Премијерка је истакла да је дигитализација један од кључних приоритета Владе Србије, изразивши захвалност на подршци Швајцарске у том важном сегменту јер се показало да је швајцарски модел примењив у Србији и даје одличне резултате.

Изградња научно-технолошких паркова и развој система дуалног образовања ради јачања наших привредних капацитета и што већег запошљавања младих, за Србију је од посебног значаја, нагласила је премијерка и додала да се нада да ће сарадња у овим областима бити интензивирана у будућности.

Амбасадор Шмид је оценио да су билатерални односи Србије и Швајцарске добри, додавши да би учесталија размена посета на високом нивоу допринела јачању односа на свим нивоима.

Истакао је да су инвестиције швајцарских компанија у Србији значајне, додајући да има потенцијала за нова улагања и ширење сарадње.

Амбасадор Шмид је честитао Србији на успешном организовању и спровођењу вакцинације против ковида-19.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара